WVP ASIG – Partener GRAWE Asigurări în Moldova

WVP Asigurari Moldova
Principală » Asigurări » Pensia Privată Facultativă – Pilonul 3

Pensia Privată Facultativă – Pilonul 3, în contextul unei preocupări tot mai mari pentru siguranța financiară în perioada pensionării, pensia privată facultativă a devenit o opțiune tot mai populară pentru mulți oameni. Acest articol explorează conceptul și beneficiile Pilonului 3 al sistemului de pensii din Moldova.

Ce Este Pilonul 3 al Sistemului de Pensii?

Pilonul 3 reprezintă segmentul de pensii private facultative în cadrul sistemului de pensii din Moldova. Este o opțiune suplimentară la pensia de stat. Pensia privată facultativă oferă posibilitatea contribuabililor de a investi suma aleasă de contribuabil pentru a-și asigura un venit suplimentar în perioada de pensionare. Suma minimală pentru republica Moldova este 3000MDL/an.

Ca să eliminăm orice neclarități din start: în acest articol ne referim la pensia privata facultativă făcută printr-un program de asigurare de viață cu capitalizare. Cu alte cuvinte se perfectează un contract de asigurare de viață pentru perioadă aleasă de tine (nu mai puțin de 10 ani) și în această perioadă ai asigurare de viață iar la expirarea contractului ai banii cu capitalizare.

Pentru republica Moldova sunt disponibile câteva programe, lista cu mai multe informații o poți vedea aici: https://wvp.md/asigurare-de-viata/

Beneficiile Pensiei Private Facultative

  1. Flexibilitate: Contrar pensiei de stat, care este limitată în ceea ce privește sumele și opțiunile de investiții, pensia privată facultativă oferă o gamă largă de opțiuni personalizate pentru economisire și investiții, adaptate nevoilor și preferințelor individuale.
  2. Control: Contribuabilii au control total asupra contului lor de pensie privată, putând alege cum să investească banii și când să facă contribuții suplimentare.
  3. Potențial de Rendiment Mai Mare: Deși există riscuri asociate cu investițiile, pensiile private facultative oferă posibilitatea de a obține randamente mai mari pe termen lung, comparativ cu economisirea tradițională.

Cum Poți Începe

  1. Informare și Consultanță: Înainte de a lua o decizie, este important să obții informații detaliate despre diversele opțiuni de pensie privată facultativă disponibile pe piață și să consulți un specialist în domeniu care să te ajute să iei cea mai bună decizie în funcție de situația ta financiară și de obiectivele tale de pensionare. WVP-ASIG te poate consulta la acest capitol. Sună și programează o întâlnire. Telefon de contact: 069107755‬
  2. Selectarea Furnizorului de Pensiile Private: Odată ce ai ales să te înscrii într-un plan de pensii private facultative, trebuie să selectezi furnizorul care îți oferă cele mai potrivite servicii și opțiuni de investiții. Noi WVP-ASIG suntem parteneri ai companiei GRAWE(Unul dintre marile concerne financiare din Austria) în Moldova. Despre GRAWE poți citi aici: GRAWE Group.
  3. Monitorizarea și Revizuirea Periodică: Este important să îți revizuiesti periodic planul de pensie privată și să te asiguri că acesta rămâne aliniat cu obiectivele și situația ta financiară în evoluție.

Pensia Privată Facultativă – Pilonul 3, vreau să aflu mai multe.

Pentru cei interesați să afle mai multe despre beneficiile și oportunitățile oferite de asigurarea de viață cu capitalizare, vă invităm să participați la prezentarea asigurărilor de viață la biroul nostru din centrul Chișinăului, situat pe strada București, nr. 90, etajul 5, biroul 4.

Dacă vrei să faci o scurtă cunoștință cu programele de asigurare de viață cu capitalizare valabile în Moldova click aici: Asigurare de viață cu capitalizare în Moldova.

În calitate de parteneri ai Grawe Carat, noi, WVP-ASIG, suntem dedicați să vă oferim cele mai bune soluții de protecție și investiții pentru viitorul Dvs. financiar.

La această întâlnire, veți avea ocazia să discutăm în detaliu despre diversele aspecte ale asigurării de viață cu capitalizare și despre modul în care acestea se pot potrivi nevoilor și obiectivelor Dvs. financiare.

Nu ratați șansa de a afla cum puteți să vă protejați pe Dvs. și pe cei dragi în viitor, în timp ce vă construiți în același timp un viitor financiar stabil. Vă așteptăm cu drag!

Pentru mai multe informații și pentru a confirma participarea, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 069-107-755.

Leave a Reply